Hoppa till innehåll

Stuga

Godkänd av villaägarna

Uppdrag: Ny stuga

Vi har fått ett riktigt spännande projekt från en återkommande kund. Resultatet blev en ny stuga

Uppdraget:

-Ta arkitekturen från två av våra befintliga stugor, gör dem till en. Och du, glöm inte att modernisera.

Yes, det fixar!

Tanken var från början att detta skulle bli ett attefallshus, vi presenterar ett sådant förslag för kunden, som inte är helt nöjd.

-OK, vi tänker om.

Vi får kundens godkännande att göra denna stuga större än vad attefallsreglerna tillåter, vi vill ha både större byggarea samt. högre nockhöjd. Samtidigt så vill vi inte kompromissa med att denna stuga skall vara liten och praktisk. Detta är en utmaning i sig.

Anledningen till att nockhöjden måste öka är helt enkelt att det skall finnas ett rymligt sovloft och hela stugans utrymme skall ge ett generellt luftigt intryck. Vi har dessutom lyckats med att får plats med ett förråd i anslutning till sovloftet. Uppgången till sovloft brukar vara ganska tråkig. Vi tycker att vi var ganska smarta när vi valde en gångbro till loftet från trappan upp. Detta innebär också att trappan blir lättare att placera för enkel möblering.

Med en köksö ut till Allrummet lyckas vi att få en lyxig känsla av ett stor kök. Från köksön med stekhäll ser du ut över hela allrummet, men även, ut genom de stora skjutdörrarna i glas. Tänk att ha ett altandäck direkt utanför.

Funderingarna låg länge på att ha ett sovrum och sovloft, men det slutade med att sovrummet inte fick plats. En toalett, ett allrum/kök samt ett sovloft. Vi tyckte helt enkel att det var för viktigt med den luftiga generella ytan, därför valde vi att skippa sovrummet.

Vi har heller inte kompromissat i badrummet. Detta är ett relativt rymligt badrum, med plats för toalett, duschutrymme och handfat.

En bild säger mer än 1000 ord. Vad tycker ni om stugan?

Ny stuga

Hur går det till?

Vi försöker förenkla processen så mycket vi kan, vi tycker att det ska vara enkelt att söka bygglov. Bygglovservice kan hjälpa dig med det mesta som har med bygglovet att göra.

Steg 1

Skiss Bygglov

Skicka dina skisser, tankar och idéer till oss

Steg 2

Ny stuga

Vi tolkar dina idéer och skickar dig en modell i 3d-vy som vi sedan diskuterar och ändrar efter önskemål

Steg 3

Bygglovsritningar attefallshus

När du är nöjd med modellen vi presenterat förvandlar vi detta till en bygglovsritning

Vi tar det med kommunen

Vill du så tar vi detta hela vägen. Vi kan ta kontakten med kommunen och föra all dialog gällande ditt bygglov. Du lutar dig tillbaka och låter oss sköta bygglovet. 

Hur får man tag på sina ritningar?

Husritningar kan man hitta i kommunens arkiv. Vissa kommuner har digitala system där man snabbt kan hitta en ritning med hjälp av en fastighetsbeteckning. Saknar din kommun ett digitalt system så får du kontakta kommunen för att begära ut handlingarna. Detta kan ta några dagar. Handlingarna är många gånger kostnadsfria. Vissa kommuner kan dock debitera för hanteringen av ritningarna. Hör med din kommun för att få veta vad som gäller för dig.

Andra ritningar som behövs när du ska söka bygglov

Andra ritningar som behövs när du ska söka bygglov De absolut vanligaste kraven på ritningar har vi valt att baka ihop i paketet bygglovsritningar. Här ingår

För att sedan få startbesked behöver följande ritningar vanligtvis skickas in;

På boverkets sida kan du fördjupa dig ännu mer om hur ritningarna ska se ut och vad som krävs. 

Modernisering av stuga

Dela

Fler inlägg

Bygglov 2023?

Hur blir bygglovsåret 2023? Kontakta oss idag så hjälper vi dig att få bygglov i år.

Petter Jakobsson

Tiden går

Ett år med Bygglovservice.nu

Vad har hänt och vad kommer att hända?

Kontakta oss