Hoppa till innehåll

Attefallshus

Godkänd av villaägarna

Attefallshuset "Mackefallare", inspirerad av en bensinstation.

Detta attefallshus är inte skapat till någon speciell kund. Inspirationen kommer från ett besök i Härnösand. En fantastiskt vacker stad med väldigt många vackra byggnader. Här står en gammal bensinstation i funkisstil från 50- 60talet. Därav namnen ”Mackefallare”.

Uppdraget vi gav oss;

Skapa en ett smart attefallshus, med studenter och ungdomar i åtanke.

Även fast det är till studenten eller ungdomen så anser vi att köket har en nyckelroll i alla hus, så även här. Därför för kompromissar vi inte på kökets funktion. Rymlighet får vi med hjälp av en köksö och högt till tak.

Handikappanpassad rymligt badrum.

Sovrummet här är lite speciellt. Det är nämligen både skjutdörrar och vikdörrar. Öppnar du båda dörrarna så har du en helt öppen planlösning, smart va? På detta sätt kan attefallshuset snabbt anpassas till olika ändamål. Är inte det smart?

Nästan halva attefallshuset består av öppningsbara glaspartier, det är alltså superlätt att släppa in naturen.

Det första man slås av är kanske inte hur smart väggarna går att öppna, eller hur bra köket är. Det är nog taket. Taket har nämligen en lutning mot mitten av byggnaden. Det lutar även mot baksidan av huset så regnvattnet skall rinna av.

Bilder säger mer än 1000 ord. Titta gärna på fotona och kommentera. Skulle du vilja ha en ”Mackefallare” på din gård? Känner du kanske någon där en ”Mackefallare” passar?

Hur går det till?

Vi försöker förenkla processen så mycket vi kan, vi tycker att det ska vara enkelt att söka bygglov. Bygglovservice kan hjälpa dig med det mesta som har med bygglovet att göra.

Steg 1

Skiss Bygglov

Skicka dina skisser, tankar och idéer till oss

Steg 2

Ny stuga

Vi tolkar dina idéer och skickar dig en modell i 3d-vy som vi sedan diskuterar och ändrar efter önskemål

Steg 3

Bygglovsritningar attefallshus

När du är nöjd med modellen vi presenterat förvandlar vi detta till en bygglovsritning

Vi tar det med kommunen

Vill du så tar vi detta hela vägen. Vi kan ta kontakten med kommunen och föra all dialog gällande ditt bygglov. Du lutar dig tillbaka och låter oss sköta bygglovet. 

Hur får man tag på sina ritningar?

Husritningar kan man hitta i kommunens arkiv. Vissa kommuner har digitala system där man snabbt kan hitta en ritning med hjälp av en fastighetsbeteckning. Saknar din kommun ett digitalt system så får du kontakta kommunen för att begära ut handlingarna. Detta kan ta några dagar. Handlingarna är många gånger kostnadsfria. Vissa kommuner kan dock debitera för hanteringen av ritningarna. Hör med din kommun för att få veta vad som gäller för dig.

Andra ritningar som behövs när du ska söka bygglov

Andra ritningar som behövs när du ska söka bygglov De absolut vanligaste kraven på ritningar har vi valt att baka ihop i paketet bygglovsritningar. Här ingår

För att sedan få startbesked behöver följande ritningar vanligtvis skickas in;

På boverkets sida kan du fördjupa dig ännu mer om hur ritningarna ska se ut och vad som krävs. 

Attefallshus

Dela

Fler inlägg

Bygglov 2023?

Hur blir bygglovsåret 2023? Kontakta oss idag så hjälper vi dig att få bygglov i år.

Petter Jakobsson

Tiden går

Ett år med Bygglovservice.nu

Vad har hänt och vad kommer att hända?

Kontakta oss