Hoppa till innehåll

Garage / Carport

Ett garage / carport kan klassas som attefallsbyggnad om måtten är rätt (läs artikel om attefallshus). Är byggytan över 30m² eller behövs generellt sett bygglov. De ritningar som vanligtvis behövs för detta är

Fasadritning, planritning, sektionsritning och situationsplan. Fasad, plan och sektionsritning i skala 1:100. Skala på situationsplan variera mellan kommuner, vanligen 1:400, el 1:500. Andra ritningar kan också komma att behövas.

Ska du bygga utanför detaljplanerat område, kan du klara dig utan bygglov.

Kom ihåg att alltid kolla med din kommun innan du bygger.

Hur får man tag på sina ritningar?

Husritningar kan man hitta i kommunens arkiv. Vissa kommuner har digitala system där man snabbt kan hitta en ritning med hjälp av en fastighetsbeteckning. Saknar din kommun ett digitalt system så får du kontakta kommunen för att begära ut handlingarna. Detta kan ta några dagar. Handlingarna är många gånger kostnadsfria. Vissa kommuner kan dock debitera för hanteringen av ritningarna. Hör med din kommun för att få veta vad som gäller för dig.

Andra ritningar som behövs när du ska söka bygglov

Andra ritningar som behövs när du ska söka bygglov De absolut vanligaste kraven på ritningar har vi valt att baka ihop i paketet bygglovsritningar. Här ingår

För att sedan få startbesked behöver följande ritningar vanligtvis skickas in;

Garage Carport

Dela

Fler inlägg

Bygglovsritningar

Bygglovsritningar

Bygglovsritningar är ett samlingsbegrepp över ett flertal olika ritningar som behövs för att söka bygglov

Konstruktionsritning

Konstruktionsritning

Konstruktionsritning / Konstruktionsdokumentation / Teknisk beskrivning delar som behövs inför det tekniska samrådet.

Nytt kontor

https://bygglovservice.nu/wp-content/uploads/2022/08/20220708_123510.mp4 Äntligen dags för nytt kontor! Vi blev snabbt trångbodda på vårt förra kontor. Därför har nu flyttlasset för Bygglovservice dragit från Sundsvall till Timrå.

Kontakta oss